Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter élesen kritizálta Andrej Danko (SNS) házelnököt, aki a Facebookon az orosz Duma elnökéhez, Vjacseszlav Vologyinhoz fűződő barátságát méltatat – ismét. Vologyin szerepel az oroszellenes szankciók uniós feketelistáján, például nem is utazhat be az EU területére.

 

A szlovák külügyminiszter az Euractive.com EP-választásokkal foglalkozó konferenciáján bírálta Dankot. Lajčák szerint Danko kijelentései kétségbe vonják Szlovákia külpolitikai irányultságát.

 

„Szeretném világosan elmondani, hogy nem értem, a házelnök miért érezte ennyire szükségét kifejezni szeretetét egy olyan ember iránt, aki szerepel a szankciós jegyzékben. Ez már kívül esik Szlovákia külpolitikai vonalának kereteit”

 

fogalmazott a külügyminiszter.

 hirdetes_400x285  

 

Danko a Törökországban megrendezésre kerülő eurázsiai házelnöki csúcstalálkozón ült egy asztalhoz Vologyinnal. A szlovák sajtó szerint majdnem Pozsonyban került megrendezésre az esemény, végül azonban az uniós szankciók miatt Törökország adhatott otthont a rendezvénynek. A szankciók miatt egyébként eleve nem sok esély volt rá, hogy Szlovákia lehessen a házigazda.

 

Danko egyre határozottabban hangoztatja, hogy nincs szükség az oroszellenes szankciókra. Nemrég pedig kijelentette, hogy ha végre megszüntetik a korlátozásokat, akkor az orosz házelnök először majd Szlovákiában tesz majd látogatást…

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!