Azok, akik ki nem állhatják Babišt, „Mečiarnál és Klausnál panaszkodhatnak“.

 

Azért, hogy Csehország kormányfője vagyok, az egykori cseh és szlovák miniszterelnököknek, Václav Klasunak és Vladimír Mečiarnak kell köszöntet mondani – mondta Brüsszelben Andrej Babiš cseh miniszterelnök.

 

Babiš mindezt annak a Közös évszázad című kiállításnak a megnyitóján mondta, melyre az Európai Bizottság termeiben került sor.

 

 hirdetes_300x300  

Az ünnepélyes megnyitón Peter Pellegrini szlovák kormányfő mellett Věra Jourová és Maroš Šefčovič is részt vett, akik uniós biztosokként Csehországot és Szlovákiát képviselik az EU végrehajtói szervében.

 

Az újságírók azt kérdezték Babištól, hogy született szlovákként és cseh miniszterelnökként hogyan érzi magát egy csehszlovák megnyitón, mire szlovákul így válaszolt:

 

 „Csehszlovákiában születtem, Pozsonyban, de a dolgok úgy alakultak, hogy cseh miniszterelnök lettem, és mindenkinek, aki utál engem azt szoktam mondani: panaszkodjatok Klausnál és Mečiarnál. Mert ha ők nem osztották volna szét Csehszlovákiát, akkor én 1993 januárjában sosem alapítottam volna céget Prágában, és ebben a pillanatban nem állnék itt“

 

– mondta, majd nevetve hozzátette: „Talán még jobb életem is lenne a mostaninál“.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.