Útkarbantartás miatt részlegesen lezárják az I/63-as út egy szakaszát Somorján. Az újtavítás miatt a forgalmat jelzőlámpákkal és forgalomirányítók bevonásával szabályozzák majd.

 

A munkálatok a szóban forgó útnak a Lidl előtti kereszteződéstől a tejfalusi buszmegállóig terjedő, mintegy két és fél kilométeres szakaszát érintik. Azon szakaszok kivételével, amelyek az utóbbi években voltak felújítva, a 63-as új aszfaltburkolatot kap. A munkálatok nem terjednek ki a Pozsonyi és Szenci út, illetve a Szél utca kereszteződésében található körforgalomra, ahol is behatóbb átépítésre lesz szükség.

 

olvasható a város honlapján.

 

A kivitelező, a pozsonyi székhelyű Állami Útkezelő (Slovenská správa ciest Bratislava) a kivitelezést három szakaszra osztotta fel:

 hirdetes_810x300  

 

I. szakasz – a Pozsonyi – Szenci – Szél utcai körforgalomtól a tejfalusi buszmegállóig,
II. szakasz – a Pomléi út becsatlakozásától a Pozsonyi – Szenci – Szél utcai körforgalomig,
III. szakasz – a Lidl előtti kereszteződéstől a Pomléi út becsatlakozásáig.

 

A munkálatok naponta 9:00 órakor kezdődnek és hozzávetőlegesen 17:00 óráig tartanak majd. A régi aszfalt felmarása során mindig csak az egyik sáv lesz lezárva, a másikban, amely járható lesz, munkások irányítják majd a forgalmat. Estétől reggelig mindkét sáv járható lesz.

 

Az aszfaltozás idején szintén csak az egyik sáv lesz lezárva, de a frissen aszfaltozott útszakaszt a nap hátralevő részére is lezárják, a forgalmat közlekedési jelzőlámpák (szemaforok) irányítják majd. A munkálatok hétvégeken is folytatódnak.

 

Az útszakasz karbantartására október 25. és december 14. között kerül majd sor. Napközben, 17 óráig forgalomirányítókkal, 17 óra után pedig jelzőlámpákkal szabályozzák a forgalmat.

 

A rendőrség óvatosságra inti a járművezetőket, arra kérnek mindenkit, hogy figyeljenek oda az átmeneti közúti jelzésekre.

 

teraz.sk, samorin.sk

Nyitókép: minv.sk/illusztráció

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!