A Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával gyanúsított személyek legalább további két ember meggyilkolását is fontolóra vették. Legalábbis a TV Markíza értesülései szerint erről vallott a vádlottak közül egyedüliként együttműködő Andruskó Zoltán.

 

Frissítve 19:33-kor

 

Október elején merült fel Peter Šufliarsky főügyészhelyettes neve, mint potenciális célponté, most pedig a TV Markízától származó hírek szerint a bűnbanda Daniel Lipšic és egy nem megnevezett ügyész meggyilkolását is tervbe vették. A Denník N információi szerint Maroš Žilinka lehet az az ügyész, akiről szó van. Ő is azon ügyészek egyike, aki Marian Kočner ügyein dolgozik.

 

 hirdetes_400x285  

Lipšic, aki egyébként Ján Kuciak családját képviseli, nem akarta kommentálni a híreket, csupán annyit fűzött hozzá, hogy folyamatosan kapcsolatban van az ügyészekkel és a nyomozókkal is, de hogy miről kommunikálnak, az csak rájuk tartozik.

 

Az egykori belügyminiszter egyébként a héten feljelentést tett Peter Tóth ellen, aki azzal vádolta, hogy információkkal látta el az újságírókat Tóth vallomásának részleteiről, melyet a rendőrségen tett.

 

Tóth nevét azután kapta fel a sajtó, hogy felmerült, ő lehetett az a személy, aki Marian Kočner megbízásából hónapokon keresztül megfigyelte Ján Kuciakot és további újságírókat.

 

Peter Tóth vallomást tett: Kočner kérésére Kuciakot és további újságírókat figyelt meg

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!