Ahogy arról korábban beszámoltunk, 5 emberéletet követelt az a helikopter-szerencsétlenség, mely a Leicester City – West Ham United Premier League-találkozó után következett be.

 

Hétfőn reggel a klub megerősítette, hogy a helikopter fedélzetén volt a klub tulajdonosa, valamint két kísérője és két pilóta. A jelek szerint csak azért nem lett több áldozata a balesetnek, mert a pilóta hősiesen irányította olyan helyre a gépet, ahol senki sem tartózkodott.

 

A helikopter a lefújás után nagyjából fél órával szállt fel a King Power Stadion gyepéről, majd 60 méteres magasságban meghibásodott. A pilótának nem volt más lehetősége: úgy kellett leirányítania a gépet, hogy a 32 ezer férőhelyes stadionból távozó több száz szurkolónak ne essen baja. A Sky Sports egyik operatőre nyilatkozott az esetről.

 

 hirdetes_810x300  

Fogalmam sincs, hogyan csinálta. Lekapcsolt a propeller, és egyre csökkent a magasság, majd a pilóta a parkoló sarkába irányította a helikoptert, ahol nem volt ember.

 

A rendőrségi jelentés szerint a helikopter elhunyt utasain kívül senkinek sem esett bántódása a baleset során.

 

Hivatalos: A Leicester City tulajdonosa is elhunyt a helikopter-szerencsétlenségben

 

A tragédia után a CNN felkereste a pilóta egyik korábbi kollégáját, Sanjay Menzies kapitányt, akivel 2013-ban dolgozott együtt.

 

Négy hónapot repültem Erickel, és rengeteg mindent tanultam tőle ezalatt. Ő volt a legnagyobb tudású pilóta, akivel valaha dolgoztam. Egy élő enciklopédia, hatalmas tudással, és talán az egyik legviccesebb ember, akivel volt szerencsém megismerkedni. Izabela a lelki társa volt, akire mindenben számíthatott.

 

Swaffernek minden engedélye rendben volt a baleset előtt, és több tízezer kilométer pilótatapasztalattal rendelkezett.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Nyitókép: nemzetisport.hu/Eric Swaffer és barátnője, Izabela Lechowicz egy augusztusi Facebook-képen (Fotó:CNN)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!