A TASR úgy tudja, hogy Miroslav Lajčák külügyminiszter mégis átértékelheti eddigi döntését, és indulhat a jövő évi államfőválasztáson. Az értesülés a Smer belső forrásaitól származik.

 

A legnagyobb kormánypárt már régóta győzködi saját miniszterét, ő azonban eddig mindig visszautasította az indulást. A TASR szerint a helyzet azóta lassan változik, és Lajčák fokozatosan mégis hajlik arra, hogy vállalja a köztársaságielnök-jelölést. Forrásuk szerint minderre a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok és Robert Fico győzködése után kezd hajlani a jelenlegi külügyminiszter.

 

Boris Gandel, a tárca szóvivője szerint Lajčák nagyra értékeli a közvélemény támogatását, de továbbra is a diplomáciával szeretne foglalkozni. A Focus szeptemberi felmérése szerint Lajčák megnyerné az államfőválasztás első fordulóját.

 

 hirdetes_300x300  

A fő gond egyelőre állítólag az, hogy a smeres politikus ódzkodik a piszkos kampánytól, mellyel egy ilyen választás óhatatlanul jár. Robert FIco pártelnök legutóbb azt mondta, hogy a Smer november-december fordulóján jelenti be saját államfőjelöltjét.

 

teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!