Románia, Bulgária, Szerbia és Görögország közös pályázatot ad be a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére – a hírről Alekszandar Vucsics szerb elnök számolt be a sajtónak.

 

Vucsics a Várnában megrendezett szerb-bolgár-görög-román csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón közölte, az ötlet Alekszisz Ciprasztól, Görögország miniszterelnökétől származik, s ezt Bojko Boriszov bolgár, valamint Viorica Dancila román miniszterelnökkel folytatott megbeszélések során vitatták meg.

 

„Ez jó alkalom, hogy felújítsuk a stadionokat és az infrastruktúrát. A fő ellenfeleink Uruguay, Argentína és Paraguay” – mondta a szerb elnök, aki hozzátette, tervben van a 2028-as Európa-bajnokság megrendezésére szóló pályázat benyújtása is.

 

 hirdetes_810x300  

A 2030-as világbajnokság kapcsán eddig Uruguay, Paraguay és Argentína jelezte, hogy közös pályázatot tervez, míg Marokkó egyedül vagy Tunéziával és Algériával közösen szeretné elnyeri a vb-rendezés jogát. A hírek szerint a tizenkét év múlva esedékes tornára Kamerun (egy másik közép-afrikai országgal) és Egyiptom is pályázna, s jelentkezne Anglia egyedül, vagy akár a többi brit tagállammal és Írországgal közösen, Spanyolország szintén egyedül, esetleg Portugáliával.

 

A FIFA szabályzata szerint a 2022-es katari, valamint a 2026-os amerikai-kanadai-mexikói rendezés miatt Ázsiában és Észak-Amerikában nem lehet vb 2030-ban. Ennek ellenére a két Korea Japánnal és Kínával együtt tervez egy esetleges pályázatot.

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!