Szlovákiának egy egységes, az internetre is kiterjedő új médiatörvényre lenne szüksége – mondta Karol Farkašovský (SNS) parlamenti képviselő, a parlament kulturális és sajtóbizottságának alelnöke a közrádió Sobotné dialógy című műsorában.

 

Az SNS képviselője nem tartja kellően ellenőrzöttnek az internetes médiumok tartalomszolgáltatását, mert „sok hoax és összeesküvés” jelenik rajtuk, ami miatt az „emberek nem tudják, melyik információinak hihetnek”.

 

Hozzátette, hogy az új jogszabálynak ki kellene terjednie az internetes közösségi oldalakon közzétett bejegyzésekre is, ezt azonban szerinte technológiai és törvényi szempontból még megfelelően ki kell dolgozni.

 

 hirdetes_400x285  

Natália Milanová, (OĽaNO)az említet parlamenti bizottság másik alelnöke a műsorban elmondta, egyetért abban, hogy az internet egy ellenőrizetlen információs tér, de egyúttal a szabad megnyilvánulás fontos helye.

 

Farkašovský szerint azonban létezik mód arra, hogy ellenőrizzék a sajtó „etikus kereteket közt” továbbra is szabad maradhasson. Milanová ugyanakkor azzal érvelt, hogy egy ilyen törvény csak a köztisztviselőket védené a hétköznapi emberek véleményformálásától.

 

„Közszereplők vagyunk, ezért jóval több kritikát kell tudnunk elviselni”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!