Andrej Danko (SNS) házelnök elérhetővé teszi a nyilvánosság számára rigorózusi munkáját a Bél Mátyás Egyetem könyvtárában, vagyis ugyanúgy hozzáférhetővé válik, mint bármelyik másik diplomamunka.

 

Danko ezt ma délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, miután a koalíciós képviselők a blokkolták a leváltására az ellenzék által összehívott rendkívüli ülést. Arra a kérdésre, hogy munkája nyilvánossá tételére miért kellett várni egy hónapig, kitérő választ adott.

 

„Megvan a munkám, de nincs időm könyvtárakba járni”

 

mondta. Danko azután titkosíttatta (hivatalosan „korlátozta a munkához hozzáférő személyek körét”) rigorózusi munkáját, hogy a Denník N elkezdett érdeklődni az iránt, hogy a házelnök vajon jogosan használja-e a JUDr. titulust. Danko ugyanis életrajzában csak a pozsonyi Komenský Egyetemet tüntette fel, ott azonban csak a mgr. titulushoz szükséges diplomamunkáját találták meg.

 hirdetes_300x300  

 

Danko jelenlegi álláspontja szerint munkája egyik példánya elveszett, a másik példány pedig a Bél Mátyás Egyetemen könyvtárában Juraj Danko név alatt került elő.  Saját bevallása szerint azért titkosíttatta munkáját, mert konspirációt gyanított a háttérben, és féltette a karrierjét.

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!