Egyre többet fizetünk bankkártyával - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Egyre többet fizetünk bankkártyával

Egyre többet használjuk bankkártyánkat fizetéskor. Idén 4 milliárddal többet fizettünk „nem készpénzes” megoldásokkal, mint tavaly.

 

A becslések szerint a szlovákiai lakosok az idei évben összesen 560 milliószor fizetettek bankkártyával 28 milliárd eurós összértékben – szemben a tavalyi 481 millió tranzakció 24 milliárd eurós értékével.

 

A szakértők egyetértenek abban, hogy a bankkártyák immáron standard fizetőeszközöknek számítanak. A fenti számok ellenére azonban még mindig a készpénzes fizetés élvez prioritást Szlovákiában. Az arány 60:40 a készpénzes tranzakciók javára.

 

SJE Nyílt nap

A bankkártyánál fiatalabb technológia a telefonnal történő fizetés. Ez a trend viszonylag még gyerekcipőben jár Szlovákiában, ráadásul sok olyan mobil van forgalomban, amely technikailag nem képes az ilyen fizetések lebonyolítására. A tranzakcióknál már is nagy szerepe van a mobiloknak. Utalásoknál SMS-ben is megkaphatjuk az ellenőrzőkódot, SMS-ben értesít minket bankunk a számlamozgásokról. A szakértők szerint éveken belül a mobilos fizetés jelenti majd a forradalmi változást a lakosság pénzforgalomban.

 

HNonline.sk, körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket