Ha a NATO folytatja keleti irányú terjeszkedését, Belorussziának új fegyverekre lesz szüksége – jelentette ki a fehérorosz elnök, Alekszander Lukasenko, miután amerikai elemzőkkel tárgyalt Minszkben.

 

A Reuters jelentése szerint Európa utolsó diktatúrájaként is számon tartott Belorusszia (régebben Fehéroroszország) első embere kijelentette:

 

„Ha a NATO tovább növeli a fenyegetést a lengyelországi katonai bázis megépítésének szándékával, Belorussziának hatékonyabb fegyverzetre lesz szüksége, konkrétan, rakétákra”

 

mondta. Egyúttal hozzátette, hogy országa már rendelkezik a rakéták gyártásához szükséges kapacitásokkal, és „megnyugtatta” a jelenlevőket, hogy „nagyon precíz” ballisztikus rakétákat tudnak készíteni.

 hirdetes_300x300  

 

„Meg vagyok győződve róla, hogy az egész európai kontinens biztonsága a régió országainak egységén, illetve az USA európai ügyeket érintő katonai és politikai feladatainak maradéktalan teljesítésén múlik”

 

folytatta. Kiemelte, hogy jelenleg nem látja okát, hogy bármely ország – beleértve Oroszországot is – saját katonai támaszpontot építsen ki Belorusszia területén.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!