Emőke
  • HUF: 316.81
  • USD: 1.13
  • 7 °C
  • 22 °C
Friss hírek

Olaszországot nem érdeklik Brüsszel követelései

Giovanni Tria olasz pénzügyminiszter röiddel az Európai Bizottság által megszabott határidő előtt bejelentette, hogy az olasz kormány nem változtat a költségvetési javaslatán, amit néhány hete a Bizottság azért dobott vissza, mert  jelentősen növelte a költségvetési hiány tervezett nagyságát.

 

A miniszter elmondta, hogy Olaszország konstruktív vitát akar, de a „költségvetés alapvető pilléreit és struktúráját nem fogjuk megváltoztatni“.

 

Az olasz kormány hajthatatlansága miatt sokan fogják a fejüket Brüsszelben és a pénzpiacok is aggódnak az eurozóna miatt. Görögország után Olaszország eladósodottsági mutatói a legrosszabbak, és sokan jobban örülnének, ha Róma kvöetné a szigorú költségvetési szabályokat és összébb húzná a narágszíjat.

 

Az érem másik oldala, hogy a kétszámjegyű munkanélküliséggel küszködő olasz gazdaságon jelenleg legnagyobb valószínűséggel csak a lazább pénzügyi politika segíthet, de a legjobb volna, ha leértékelődne az euró. Az olasz kormánypártok közül nem egyszer elhangzott már, hogy az olasz gazdaság problémái már rég megoldóttak volna, ha nem eurót használnának.

 

Hnonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás