Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Változik a törvény: Marad az anyasági összege a többgyermekes családok esetében is.

Változik a szociális biztosításról szóló törvény, melynek értelmében újra ugyanannyi anyasági jár majd a második, harmadik, stb. gyermek után is, mint az elsőre. Az eddig érvényes jogszabály csökkentett anyaságit ítélt meg a többi gyermekre az első után. Az új jogszabály értelmében nem csökken a támogatás összege akkor sem, ha a terhesség előtt az anya átmenetileg munkaképtelen volt.

 

„Az anyasági összege ilyen esetben eddig a minimális kivetési alapból számítódott ki. Újonnan már a feltételezett bevételből kerül kiszámításra, ami nem lehet kevesebb, mint az előző anyasági összegének megítélésénél. Ez azt jelenti, hogy a juttatás kiszámítása kedvezőbb lesz a szülő számára“ – tájékoztatott Peter Višváder, a Szociális Biztosító szóvivője.

 

A szociális biztosításról szóló törvény jövő évtől lehetővé teszi az anyasági kifizetését mindkét szülő számára, amennyiben az anya és az apa ugyanabban az időben két különböző gyermek gondozását látja el.

 

Az anyasági átlagos összege szeptember végén 644,53 euró volt, melyet az adott hónapban 64 128 személynek folyósítottak.

 

A jövő évtől kezdődően a kivetési alap felső határának növelése következtében növekszik az anyasági összege is 1458,5 euróra, ami éves szinten 64,2 eurós emelést jelent.

 

webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket