Új forgalomirányítási rendszeren dolgoznak a Volkswagennél, amely nem csak a dugók csökkentésénél lehet hatásos. Az ötlet nagyszerűsége, hogy elviekben bármelyik városra kiterjeszthető – számol be róla a HVG.

 

A német autógyártó ötlete azon alapszik, hogy képes helyettesíteni a hagyományos szuperszámítógépek modelljeit: ezek a rendszerek ugyanis csak egyszerre képesek sok feladatot feldolgozni, de egy olyan bonyolult területnél, mint a közlekedés, sok más tényezőt is figyelembe kell venni. A kvantumtechnika mindezt hatékonyabban képes feldolgozni, nem mellesleg optimalizálni is tudja a beérkező adatokat, információkat.

 

A vállalat egyrészt azt állítja, rendszerük használata simább közlekedést biztosít a közutakon haladóknak, a tömegközlekedési eszközök pedig jobban szolgálnák az utasok kényelmét. De a fejlesztéssel a taxisok is jól járhatnak, ugyanis hamarabb jutnának az autóra várókhoz, utóbbiak pedig nyilván előbb kezdhetnék meg utazásukat. A rendszert az önvezető járművek is képesek lennének kihasználni, a friss információk ugyanis egyből eljutnának hozzájuk, például a dugókról.

 

 hirdetes_300x300  

Az elképzelést Barcelonában szeretnék elsőként tesztelni, de ha beválik, elméletileg nincs akadálya, hogy máshol is bevessék.

 

Nyitókép és forrás: HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!