A 400 kilós és háromméteres díszt összesen hárommillió kristály díszíti.

 

Daniel Libeskind lengyel származású sztárépítész és a Swarovski osztrák ékszergyártó együttműködéséből született új csillag került szerdán a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának csúcsára.

 

A Libeskind tervei alapján készült sokágú, háromdimenziós csillag csaknem 400 kilogrammot nyom és átmérője több mint három méter. Hetven ágát mintegy hárommillió kristály borítja.

 

 hirdetes_400x285  
Fotó: Tamara Beckwith

 

A csillag közepét, amelyet hetven alumíniumdarab és LED-es világítóegységek alkotnak, egy Rhode Island-i gyártóközpontból szállították hajóval New Yorkba. Az üvegből, kristályokból és szintén LED-es világítóegységekből álló hetven ágat egyesével hozták Manhattanbe. A csillagot a Rockefeller Központnál állították össze.

Libeskind kristálycsillaga Michael Hammers csillagát váltja. A német dizájner 2004-ben tervezett csillagot erre a fára. Az aacheni művész azóta minden évben New Yorkba utazott, hogy megnézze a csillagot, és részt vegyen a felkapcsolás ceremóniáján. Hammers csillaga a Swarovski központjának kiállítását fogja gazdagítani a tiroli Wattensben.

 

Fotó: Tamara Beckwith

 

A Manhattan közepén álló világhírű karácsonyfa idén november 28-án borul fénybe. A fények felkapcsolását évről évre élőben közvetíti a televízió. A karácsonyfa-állítás hagyománya a Rockefeller Központnál 1931-re nyúlik vissza.

 

MTI

Nyitókép: timeout.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!