Irén, Írisz
  • HUF: 316.46
  • USD: 1.13
  • 7 °C
  • 14 °C
Foci

Megkezdi működését a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia – Képek

Ma ünnepélyes keretek között átadták a DAC futballklub aladémiáját, mely Mol Labdarúgó Akadémia néven működik majd. Az MTI felvételei a megnyitón készültek.

 

Dunaszerdahely, 2018. november 16.
A dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiája, a Mol Labdarúgó Akadémia a szlovákiai Dunaszerdahelyen az átadás napján, 2018. november 16-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az fcdac.sk tájékoztatása szerint az akadémián 300 fiatal játékos tehetséggondozása zajlik 32 edző bevonásával 14 korosztályos csapatban. A MOL Football Academy célja, hogy a régió egyik legmagasabban jegyzett nevelőközpontja legyen.

 

A komplexum 18 hektáron terül el, ahol tíz reguláris méretű és három speciális pálya (homokos pálya, kisméretű műfüves pálya és a kondicionális képességek fejlesztésére szolgáló pálya) található, továbbá rövid- és hosszútávú futópálya, szabadtéri fitnesz, két 400-400 fő befogadására alkalmas lelátó öltözőkkel, valamint több kiszolgáló egységet tartalmazó épület (öltözők, orvosi szoba, edzői és játékvezetői öltözők, fitneszterem, irodák, szertár) és az ahhoz tartozó parkolók.

 

A tíz reguláris méretű pályából három pálya műfüves és a hét füves pályából kettő fűthető. A pályák összterülete 10 hektár.

 

Az összes épület alapterülete közel egy hektár (8000 négyzetméter), a járdáké és utaké 25.000 négyzetméter, a kinti fitnesz 3000 m2.

 

Dunaszerdahely, 2018. november 16. Gyerekek játszanak a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiája, a Mol Labdarúgó Akadémia pályáján a szlovákiai Dunaszerdahelyen az átadás napján, 2018. november 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az akadémia teljes beruházási költségei meghaladják a 14 millió eurót.

 

A finanszírozásban segítségül szolgált a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott támogatás, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Szlovák Labdarúgó-szövetség hozzájárulása, illetve a klub által biztosított önrész.

 

Dunaszerdahely, 2018. november 16. A dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiája, a Mol Labdarúgó Akadémia társalgója a szlovákiai Dunaszerdahelyen az átadás napján, 2018. november 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az akadémián jelenleg 14 korosztályos csapat működik.

 

„Három és fél évvel ezelőtt ezen a területen puszta föld volt és gyom nőtt. Ma pedig Szlovákia legmodernebb és legnagyobb akadémiáján vagyunk, amelyért Európai szinten sem kell szégyenkeznünk. Adott tehát az infrastrukturális köret, amit a DAC tölt meg szellemiséggel. A játékosok, az edzők, a klub alkalmazottai és a szurkolók. Ők teszik a DAC-ot erőssé. Az akadémia építésének befejezése egy nagyon fontos lépés volt ahhoz, hogy Dunaszerdahely az utánpótlás képzés bástyája legyen, az itt felnővő gyermekek a DAC-ot erősítsék, és az ő segítségükkel is a klub Szlovákia és Európa focivilágának szerves része legyen”

 

– hangsúlyozta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

 

MTI/fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás