Domonkos, Dominika
  • HUF: 344.54
  • USD: 1.18
  • 19 °C
  • 26 °C
Friss hírek

Macron a Bundestagban: Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében

Nyitókép: faz.net

 

Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében, mert az Európai Unió a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal – hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinben a német szövetségi parlamentben (Bundestag) elmondott beszédében.

Hirdetés(x)

 

A világháborúk, a diktatúrák, a jelenkori háborúk és a terrorizmus áldozatainak emléknapja alkalmából mondott ünnepi beszédében kiemelte, hogy “még nem fogtuk fel teljesen a jelentőségét a kornak, amelyben élünk”.

 

“A fenyegető biztonsági helyzet, a klímaváltozás, a digitalizáció által megindult változás, a mesterséges intelligencia forradalma, a mezőgazdaság átalakulása, a migráció kihívása” mind-mind olyan ügy, amelynek megoldására nincs felkészülve az EU, mert nem ilyen megpróbáltatásokra tervezték.

 

“Ezért össze kell szednünk a bátorságunkat egy új fejezet megnyitásához, tartozunk ezzel Európának és mindazoknak, akik az utóbbi hetven évben a békés Európa felépítésén dolgoztak” – mondta a francia államfő.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csémy Ernő
2018. nov. 18. 18:02

Ez egy új Napoleon ! Nem akad egy hely sem az erre szakosodott intézményekben ?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket