Szerda délelőtt 9:00-tól kezdődik z ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés, amelyen megpróbálják leváltani Andrej Danko (SNS) házelnököt a plágiumbotrány miatt.

 

Az ellenzék már november elején is próbálkozott, akkor azonban a kormánypártok nem szavazták meg az ülés programját, amely így nem is valósulhatott meg. Most a helyezet várhatóan más lesz. Bugár Béla ugyanis sokféle módon értelmezhető üzenetet küldött az SNS elnökének arról, hogy személyes felelősséget kellene vállalnia a botrány miatt. Az SNS elnöke erre kijelentette, hogy a leváltására összehívott legközelebbi rendkívüli ülésen támogatni fogja az ülés programját, így a koalíciós partnerek is színt vallhatnak. „Bizalom nélkül nem lehet kormányozni” – jelentette ki akkor.

 

Bugár korábban jelezte, hogy van feszültség a Most-Híd és az SNS között, de kizárta az előrehozott választások lehetőségét. Az SNS kitart pártelnöke mellett a plágiumbotrányban, a vegyespárt azonban egyelőre nem foglalt állást arra vonatkozóan, hogyan fognak szavazni, ha holnap valóban megvalósul a rendkívüli ülés. A programot ugyan megszavazhatják, de a hatérozatképességet is biztosítani kellene, hogy valóban legyen szavazás Danko leváltásáról.

 

 hirdetes_810x300  

Danko bizalmi szavazást akar saját maga ellen, a koalíciós partnereket is színvallásra szólította fel

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!