Nyitókép: aktuality.sk

 

Az Oktatási Minisztérium olyan felsőoktatási törvényjavaslatot készít elő, amely lehetővé tenné a jogtalanul szerzett titulusok elvételét, hasonló módon, ahogy az Csehországban működik – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Martina Lubyová (SNS) oktatási miniszter, hozzátéve, hogy a javaslatot a jövő hét folyamán fogják tárcaközi egyeztetésre bocsátani.

 

Épp az SNS elnöke, Andrej Danko házelnök keveredett plágiumbotrányba az elmúlt hetekben, miután kiderült, hogy rigorózusi munkájának több mint fele könyvekből van összeollózva. Az ellenzék által kezdeményezett szerdai rendkívüli ülésen nem sikerült leváltani, mert a Most-Híd távol maradt a szavazástól.

 

Danko az ülésen azzal védekezett, hogy a 2000-es években lehetett rigorózusi munkát készíteni „kompilációval”, vagyis összevágással más művekből. Ezt több egyetem cáfolta azzal, hogy a 2000-es években sem lehetett másolással titulust szerezni, főleg nem rigorózusi munka esetén, ahol a mélyebb ismeretek és azok alkalmazását is meg kell mutatni a dolgozatban.

  hirdetes_300x300   

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!