Nyitókép: Aktuality.sk

 

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány már októberben is jelezte, hogy „jobban is el tudná képzelni a nAKA vezetését”. Egy hónapjára rá a NAKA nyomozást indított a Za slušné Slovensko tüntetések szervezi után, akiket kihallgattak és számlamozgásaikról faggattak. Meglepő módon azonban Lučanský sem volt elégedett a NAKA eljárásával:

 

„Nem ültek az időrendek, a feljebbvaló nyomozó nem értékelte helyesen a helyzetet a feljelentés kapcsán, és más kétségek is felmerültek. Ezért vizsgálatot rendeltem el, amely után intézkedni fogunk”

 

írta a közösségi médiában. A vizsgálat eredménye egy hét után már napvilágot is látott.

 

 hirdetes_300x300  

„A vizsgálat során több mulasztásra is fény derült a Za slušné Slovensko szervezetet érintő anonim bejelentés kapcsán. Ezért fegyelmi eljárást kezdeményeztem Peter Hraško, a NAKA főigazgatója ellen“

 

jelentette be maga a rendőrfőkapitány. További intézkedéseket is kilátásba helyezett, amelyeket majd a fegyelmi eljárás lezárulta után fog érvényesíteni. Az Aktuality.sk értesülései szerint nem kizárt, hogy Hraško távozik a NAKA éléről, helyét pedig Branislav Zurian veszi át, akit Lučanský elsőként nevezett ki a NAKA magas rangú tisztjei közé. Ő a Bűnmegelőzési Egység feje, és még a NAKA-val kritikus Aktuality.sk is megjegyzi, hogy Zurian ténykedése alatt az egységhez tartozó, nagy figyelemmel követett ügyekben jelentős előrelépések történtek. Például letartóztatták a Kuciak-gyilkosság feltételezett elkövetőit, majd a Rakovský-merénylet gyanúsítottjait.

 

Sokat mondó körülmény az is, hogy Hraškot a májusban kinevezett rendőrfőkapitány azonnal eltávolította a Kuciak-gyilkosság nyomozását felügyelő tanácsból. Akkor azt nyilatkozta, hogy semmilyen kétely sem merüljön fel a nyomozás eredményét illetően.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!