Nyitókép: webnoviny.sk

 

A Chopok csúcsán ma hivatalosan is beindították az idei síszezont. Jasná egyes síterepeit szombattól vehetik birtokba a síelők.

 

„A könnyebb, 13-as számú, Biela Púť  pályát és két nehezebb, az 1-es és 2-es nehezebb, piros pályát is megnyitottuk. Összesen egyelőre több mint három kilométer hosszan. Az időjárás pillanatnyilag kedvező, a hóágyúk is dolgoznak, és hamarosan több kilométer új pályán is beindulhat a síelés,“ mondta a Jasná síközpont igazgatója, Matej Hulej.

 

Demänovská Dolina község polgármestere, Ľubomíra Klepáčová szerint a Tátra jelenlegi állapotáért sokat köszönhet a cseheknek, akik sokat invesztáltak a turizmusba.

 hirdetes_400x285  

 

A liptói régió látogatóit elsősorban a hazaiak és a csehek adják, de sok lengyel is itt tölti a szabadidejét, akik érkezését reklámkampány is segíti a cseh rádiókban.

 

A SKI & AQUA BUS ingyenes járataival azok a síelők is könnyen elérhetik a síterepeket, akik nem a liptói síközpontokban vannak elszállásolva. Az autóbuszok elhozzák őket Jasnáig, vagy Malinô Brdora. Az ingyenes járatot az érvényes síelési jegyekkel és Liptói Régiós Kártyával rendelkezők vehetik igénybe.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!