Nyitókép: facebook.com/zomri

 

A Most-Híd már többször is figyelmeztetett a szlovák politikai kultúra hanyatlására, és ezt többnyire más politikai pártok vonatkozásában jelentette ki. Most azonban a fagyi visszanyal. Bugár Béla csapatának mostanában legtöbbet szereplő politikusa, a felbomló Sieťből átigazoló Katarína Cséfalvayová ragadtatta magát nem teljesen etikus húzásra.

 

A Zomri nevű, politikai gúnyportál facebookoldalának küldött egy televízióból kifotózott képet, amelyen Anton Hrnko, az SNS alelnöke látható, kissé kihízott zakójában, a Zomrival folytatott csevegésben pedig azt a megjegyzést tette a képhez, hogy „600 eurós zakó méretre szabva”. A gúnyos megjegyzés annyira megtetszett az oldal adminjainak, hogy megkérdezték, engedélyezi-e a csevegés szövegének közlését is. Meglepő módon – micsoda amatörizmus – Cséfalvayová igent mondott.

 

 hirdetes_810x300  

 

Anton Hrnko felháborodva értesült a facebookon megjelent fotóról és a vele kapcsolatos üzenetekről. Facebookon közzétett válaszában kiemelte, hogy megmutatkozott, hogy Cséfalvayová alantassága mindenen túl tesz.

 

„Ilyen módon ’tippeket’ adni a koalíciós partnerekre legalábbis nem professzionális. A nézetkülönbség egy dolog, de kinevetni valakit az alakja miatt túl van a helyes viselkedés határán. Az ő korában én is csak pár kilót nyomtam”

 

írta az SNS második embere, majd hozzátette:

 

„Ezt fel fogom vetni Bugár Bélának, és megkérdezem tőle, hogy vajon ez egy új kommunikációs forma-e a koalícióban. Követelni fogom az ilyen viselkedés nyilvános elítélését”

 

 

A Zomri is reagált Hrnko kiírására. Röviden annyit jegyeztek meg, hogy „ez a történet is mutatja, hogy a Zomri mindig egy lépéssel előrébb jár #koalíciósválság”.

 

Ezt a felesleges és valóban nem túl érett húzást Cséfalvayovának még sokáig felemlegetik majd.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com/zomri

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!