Irén, Írisz
  • HUF: 316.18
  • USD: 1.13
  • 6 °C
  • 14 °C
Belföld

Elfogadták: Jövőre jön a szupermarketadó – meg az áremekelkedés

Nyitókép: Sme.sk

 

A parlament elfogadta az SNS javaslatát a kiskereskedelmi láncokra kivetendő „szupermarketadót”. Igaz, a képviselők eszközöltek benne néhány változtatást.

 

Az elfogadott jogszabály szerint azok a kiskereskedelmi láncok fizetnek különadót forgalmuk után, amelyek forgalmának legalább 25 százaléka élelmiszerből származik, és Szlovákia járásainak legalább 15 százalékában jelen van. A fizetendő különadó nagysága 2,5 százalék a nettó bevételből számolva.

 

A törvény „felmentést” adott a kis- és közepes vállalkozásként működő üzleteknek, és azok a kiskereskedelmi láncok is, amelyek egy szűk szortimentet kínálnak a vásárlóknak. Az elmaradott járások is mentesülnek a különadótól. A változtatások alapján az állam az eredetileg tervezett 118 millió éves bevétel helyett „csak” 50 millió euróra számíthat a különadóból. A jogszabály január 1-jétől lép hatályba. Az ellenzék szerint a különadót a kiskereskedelmi láncok egyszerűen továbbterhelik majd a vásárlókra, magyarul: a jogszabály áremelkedést okoz majd.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás