Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Csicsón (Komáromi járás) továbbra sem alkalmas fogyasztásra a csapvíz. Az 1280 lakosú településen november végén rendelték el a csapvíz használatának tilalmát, mert fekáliából származó fertőzést mutatott ki benne a közegészségügy.

 

Csicsón és elővigyázatossági okokból a szomszédos Füssön így már több mint egy hete zárva tartanak a vendéglők, a csicsói alapiskola és a két község óvodája. A csapvíz csak fürdésre használható, de nyílt sebekkel rendelkezőknek vagy műtéten frissen átesetteknek így sem ajánlják.

 

Portálunk információi szerint a vízben először kimutatott két baktériumfaj koncentrációja a hétfőn vett mintákban már határértéken belül volt – a múlt héttől ugyanis megkezdődött a vezetékek fertőtlenítése (klórozása) – de most egy olyan, harmadik fajta baktérium mutat megengedettnél nagyobb jelenlétet, aminek koncentrációja eddig határértéken belül volt. Így minden jel szerint a korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Ezt az információt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

 hirdetes_810x300  

 

A két faluban továbbra is lajtos kocsival biztosítják az ivóvízellátást.

 

Csicsó és Füss hatodik napja csapvíz nélkül. Ki a felelős?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!