Nyitókép: Nový Čas

 

Véget ért a nyomozás a Fülöp-szigeteki Henry Acorda meggyilkolásának ügyében. A férfit idén májusban, Pozsonyban verte agyon a dunaszerdahelyi járásbeli Juraj Hossu. A nyomozás lezárását a pozsonyi rendőrség is megerősítette a TV Markízának – tájékoztatott a TvNoviny.sk.

 

A televízió információi szerint az ügyészség vádat emelt a támadó Juraj Hossu ellen. Az elkövetőnek emberölés miatt kell felelnie, így 7-től 12 évig tartó szabadságvesztésre számíthat. „A nyomozást november 20-án fejezték be, a vádemelési javaslatot a pozsonyi ügyésznek továbbították” – magyarázta Michal Szeiff rendőrségi szóvivő.

 

 hirdetes_810x300  

A támadással kapcsolatban rasszista motívum is szóba került, ám a rendőrség elmondása szerint ez nem bizonyosodott be. „Az elkövetőt gyilkossággal vádolták meg, mindez nem lett se átképesítve, se kibővítve” – tette hozzá Szeiff. Az eljárást nagyban nehezítette, hogy Hossu azt állította, nem emlékszik a verekedésre.

 

A véres május 26-án történt a pozsonyi Széplak utcában (Obchodná ulica). A filippínói Henry Acorda számára két hölgy megvédése bizonyult végzetesnek. A vád szerint Hossu fejbe rúgta Henryt, aki a földre zuhant. Ezután Juraj H. rugdosni kezdte áldozata mozdulatlan testét, amelynek következtében kiterjedt bevérzés alakult ki Henry koponyaüregében. A férfi négy nappal később bekövetkezett haláláig mesterséges kómában feküdt a kórházba.

 

A filippínói férfit a szlovák kormánygéppel szállították haza, ahol örök nyugalomra helyezték. Az elkövető azt állította, hogy semmire sem emlékszik, a verés után azonban több mint két ezreléket fújt.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!