Benedek
  • HUF: 313.77
  • USD: 1.14
  • 4 °C
  • 19 °C
Belföld

Alena Zsuzsová a szabadlábra helyezését kérte

Az előkészítő eljárás keretén belül a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság bírája ma foglalkozott a komáromi Alena Zsuzsová azon kérvényével, amelyben szabadlábra helyezését kérte.

 

A Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának megrendelésével vádolt Alena Zsuzsová azt kérte, hogy az eljárást a távollétében bonyolítsák le. A bíró meghallgatta az ügyvédet és az ügyészt is, de a döntéséről írásban fogja értesíteni a feleket.

 

A bíró Alena Zsuzsovát Tomáš Szabóval, Miroslav Marčekkel és Andruskó Zoltánnal 2018. szeptember 30-án helyezte előzetes letartóztatásba. Mindnyájukat a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová ellen elkövetett rendkívül súlyos, előre megfontolt gyilkossággal vádolják.

 

Az előzetes letartóztatásba helyezésüket azzal indokolták, fennáll a veszélye annak, hogy a vádlottak további bűncselekményeket követnének el, elrejtőznének és megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.

 

Alena Zsuzsová az első a vádlottak közül, aki a szabadlábra helyezését kérte.

 

A kiváltképpen súlyos bűncselekmény elkövetőire 20-tól 25 évig terjedő, vagy életfogytig tartó börtönbüntetés róható ki.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás