A Rákóczi Szövetség Diaszpóra Programja keretében, december 13. és 22. között 130 diaszpórában élő magyar fiatalt lát vendégül. Az Argentínából, Brazíliából, Új-Zélandról, Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkező magyar gyökerű diákok, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó kulturális programokon, népi műhely foglakozásokon, hagyományos disznótoron vehetnek részt számos egyéb program között.

 

A Szövetség fontosnak tartja, hogy a hazánktól sok ezer kilométerre élő magyar származású fiatalok megismerjék kultúránkat és hagyományainkat, illetve kontinenseken átívelő kapcsolatokat alakítsanak ki a világ és a Kárpát-medence magyarsága között.

 

olvasható a Rákóczi Szövetség közleményében.

 

A Rákóczi Szövetség a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával 2018-ban 16 programidőszak során csaknem ezer, 10 és 29 év közötti diaszpórában élő magyar fiatalnak biztosított lehetőséget magyarországi tanulmányútra. A sikeresnek tekinthető program jövőre is folytatódik.

 hirdetes_810x300  

 

További információ és a jelentkezés részletei a Szövetség honlapján találhatók: https://www.rakocziszovetseg.org/diaszpora

 

Körkép.sk/sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!