Bizalmatlansági szavazást kezdeményezett Theresa May brit kormányfő és pártelnök ellen a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciója.

 

A képviselők kritizálják Mayt a Brexit-megállapodás miatt. A szavazásra szerdán este 19 és 21 óra között kerülhet sor. A bizalmatlansági indítványt a frakció egyszerű többségének, jelenleg 158 tory képviselőnek támogatnia kellene ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden May találkozott többek között Angela Merkellel, Jean-Claude Junckerrel és Donald Tuskkal is, hogy megpróbáljon változtatni a 27-ek által már elfogadott Brexit-megállapodáson, mivel a brit alsóház jelen formáján azt nem akarja elfogadni. A brit kormányfő azonban ezúttal nem talált támogatókra, Merkel, Juncker és Tusk is ragaszkodik a már elfogadott megállapodáshoz, legfejlebb kiegészítő dokumentumról lennének hajlandóak tárgyalni, amelyben csak a megállapodás egyes pontjainak bővebb magyarázata szerepelne.

 

 hirdetes_300x300  

dennikn.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!