Nyitókép: Leaguelane.com

 

A Vidinek komoly bravúrra van szüksége ahhoz, hogy csütörtökön továbbjusson csoportjából az Európa-ligában, ehhez legalább döntetlent kell elérnie a már biztos első Chelsea ellen. A Körkép.sk ott lesz a találkozón.

 

A székesfehérváriak akkor kerülnek az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szereznek az angol csapat ellen, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar bajnoknak nem a saját kezében van a sorsa, mivel ha a fehéroroszok győznek Szalonikiben, akkor a Vidi még úgy is kiesik, ha sikerül nyernie a százszázalékos londoni Kékekkel szemben a Groupama Arénában.

 

A Chelsea minden bizonnyal tartalékos összeállításban lép pályára, de ez nem jelenti azt, hogy a piros-kékeknek könnyű dolga lesz, mert sokkal erősebb a rivális kerete. A szigetországiak már két hete, az előző körben is biztos továbbjutóként léptek pályára, ennek ellenére négygólos győzelmet arattak a görög együttes felett.

 hirdetes_400x285  

 

A Vidi főpróbája nem sikerült jól, szombaton 2-0-ra kikapott az Újpest otthonában, ezzel szemben a Chelsea nagy rangadót nyert, 2-0-ra felülmúlta az addig veretlenül listavezető Manchester Cityt, amely így elvesztette vezető pozícióját a Premier League-ben.

 

Magyar csapat legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003/04-es szezonban „élte meg a tavaszt” az európai kupaporondon, akkor a Debreceni VSC maradt talpon az El elődjében, az UEFA Kupában.

 

A második számú európai kupasorozat utolsó fordulója előtt még 11 továbbjutó hely kiadó. A kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbánt foglalkoztató Leipzignek ugyan még van esélye a továbbjutásra, de ehhez nyernie kell a vendég Rosenborg ellen, míg a Celtic nem szerezhet pontot a már csoportelső Salzburggal szemben. Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev biztos továbbjutóként fogadja a cseh Jablonecet, míg Kleinheisler László együttese, az Asztana akkor kerül a legjobb 32 közé, ha legalább döntetlent játszik a francia Rennes vendégeként.

 

A tavasszal folytatódó kieséses szakasz sorsolását hétfőn tartják.

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!