Nyitókép: turistika.cz

 

A Focus mellett, mely a legrelevánsabb ügynökség és általában a legpontosabb eredményeket méri, ma a Median is közzétette legújabb számait.

 

A közvéleménykutatás november 5.-27. között 1020 személy megkérdezésével készült, mégpedig személyes megkeresés illetve internetes kérdőív alapján.

 

Ezek szerint ha novemberben tartották volna a választásokat, azon a Smer győzött volna 25 százalékos eredménnyel. Őket az ellenzéki SaS követi 14,5 százalékkal, harmadik az OĽaNO kerek 10 százalékkal.

 hirdetes_810x300  

 

Median felmérés. Kép: RTVS fb-oldala

 

A negyedik helyen a mádik kormánypárt, az SNS szerepel, Dankoék 9 százalékot szereznének. Parlamentbe jutna még a Sme rodina (8,0 százalék), az ĽSNS (8 százalék) és a KDH (7 százalék.)

 

Median felmérés. Kép: rtvs fb-oldala

 

Bugár Béláék és a Menyhárt József vezette MKP fej-fej mellett szerepel, egyikük 4,5, másikuk 4 százalékot szerezne. Őket követi a két új politikai tömörülés, a Spolu és a Progresívne Slovensko, mindkettő 3,5 százalékkal.

 

A Median furcsa mód általában rendre fél százalékkal feljebb méri a magyar pártot, mint annak valós eredménye. Így volt ez már az előző pártelnök, Berényi József idejében is. Hogy ez miért van így, csak találgatni lehet.

 

A Median egyúttal a legpontatlanabb ügynökségek közé tartozik, erről itt készült korábban elemzés.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!