Nyitókép: Andrej Luprich

 

A karácsonyi ünnepek előtt a városok utcáin egyre több rendre felügyelő rendőr járőrözik. Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjének elmondása szerint ez a trend a karácsonyi ünnepek alatt is folytatódni fog.

 

A közlekedési ellenőrzések során a maximálisan megengedett sebesség átlépését, az alkoholfogyasztást, a volán mögötti telefonálást, valamint a biztonsági öv becsatolását fogják figyelni a rendőrök.

 

 hirdetes_400x285  

A karácsonyi ünnepek során a rendőrség felhívja a sofőrök figyelmét arra, hogy legyenek toleránsak és elővigyázatosak, mivel ilyenkor több, kevesebb tapasztalattal rendelkező sofőr is volán mögé ül.

 

A karácsonyi vásárokban járőröző rendőrökkel kapcsolatban a szóvivő kiemelte, hogy azokon a helyeken, ahol sok ember koncentrálódik, civilbe öltözött rendőrök is járőrözhetnek. „Amennyiben nem találkoznak uniformisba öltözött rendőrökkel, az nem azt jelenti, hogy az adott terület nem áll megfigyelés alatt“ – tájékoztatott a szóvivő.

 

Vigyázzunk a zsebtolvajokkal!

 

Az ünnepek előtt a rendőrök nagy figyelmet fordítanak a bevásárlóközpontokra is, amelyek a zsebtolvajok melegágyának számítanak.

 

„A tolvajok legegyszerűbb célpontjának a bevásárlókocsira helyezett kézitáskák számítanak, de legyünk körültekintőek akkor is, amikor az autóba rakodunk a bevásárolt holmikkal. A tolvajok azt a rövidke pillanatot is kihasználják, amikor az autó hátsó részénél tartózkodunk, így az első ülésekről bármit képesek ellopni, amit odahelyeztünk“

 

– hívta fel a figyelmet a tolvajok praktikáira Baloghová.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!