József, Bánk
  • HUF: 313.95
  • USD: 1.13
  • 5 °C
  • 14 °C
Friss hírek

Ilyen lesz a technológiai jövő az Ericsson szerint

Nyitókép: minuszos.hu

 

Az autonóm és hangulat-előrejelző technológiák szerepe a közeljövőben nőni fog az emberek életében – egyebek között ez derül ki az Ericsson legfrissebb, 2019 legfontosabb fogyasztói trendjeiről szóló iparági elemzéséből.

 

A jelentés a közeljövő technológiai vívmányaival – így a mesterséges intelligenciával, virtuális valósággal, 5G hálózatokkal és automatizálással – kapcsolatos fogyasztói véleményeket és várakozásokat foglalja össze.
Az Ericsson adatai szerint a 10 legfontosabb fogyasztói trend között az első helyen szerepel, hogy a virtuális asszisztens használók több mint 60 százaléka szerint 3 éven belül elterjedtek lesznek az olyan eszközök, amelyek képesek hangulatunkat értelmezni.

 

Családtagokká válhatnak

 

A második trend, hogy  az okoshangszórók három éven belül már a családtagokhoz hasonlóan vesznek részt a családi vitákban.

 

Az elemzésből kiderült az is, hogy a fogyasztók több mint 45 százaléka szerint az alkalmazások akkor is gyűjtenek rólunk adatokat, amikor nem használjuk azokat. A fogyasztók 51 százalékát bosszantja, hogy mindig hozzá kell járulniuk az adatgyűjtő sütik használatához. A kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) felhasználók több mint 50 százaléka szívesen használna olyan alkalmazást, szemüveget vagy kesztyűt, amellyel hétköznapi, praktikus dolgokhoz – például főzés, otthoni javítások- kaphatnának virtuális segítséget.

 

A jelentés szerint a virtuális asszisztens használók közel fele szeretne automatizált számlákat és előfizetéseket, valamint önbevásárló háztartást.

 

Jönnek az intellektuális edzőtermek

 

Az elemzésből kiderült: a fogyasztók 31 százaléka szerint rövidesen “intellektuális edzőtermekbe” fogunk járni, ahol gyakorolhatjuk a gondolkodást, mivel a mindennapi döntéshozatal egyre inkább automatizálttá válik.
A fogyasztók 39 százaléka szeretne olyan öko-órát, amely méri viselője szénlábnyomát.

 

Az Ericsson elemzése szerint a kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) felhasználók 48 százaléka szeretne magának digitális/online hasonmást, aki pontosan utánozza, így egyszerre két helyen lehetne.

 

Az okostelefon használók mintegy 20 százaléka úgy gondolja, hogy az 5G hatékonyabban kapcsolja majd össze a dolgok internetét használó (Internet of Things-IoT) eszközöket, mint például a háztartási berendezéseket vagy a fogyasztásmérőket.

 

Fenyegetés vagy lehetőség?

 

Arra a kérdésre, hogy a fenti technológiákat fenyegetésként vagy lehetőségként kell-e megélnünk, Pernilla Jonsson, az Ericsson Consumer & IndustryLab vezetője a közleményben elmondta: mára az emberek és az intelligens gépek között interakció zajlik, együttműködnek egymással. Az automatizált (zero-touch) jövő technológiájának nagy része még kifejlesztésre vár – és még mindig a mi kezünkben van a döntés arról, milyen legyen ez a jövő – tette hozzá.

 

A jelentés következtetései az Ericsson ConsumerLab több mint 23 éves globális kutatási tapasztalatainak felhasználásával, a világ 10 vezető nagyvárosában élő, haladó internethasználók körében, 2018 októberében készített online felmérés eredményein alapulnak.

 

A jelentés nyolcadik kiadása a technológiai újítások átvételében élen járó 34 millió fogyasztót reprezentálva, az ő várakozásaik alapján határozza meg 2019 legfontosabb 10 fogyasztói trendjét.

 

MTI

Megosztás:
Címkék: Ericsson

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás