Marián Kočner őrizetét szigorítják és meghosszabbítják jövő év április 28-ig – határozott ma délután a Speciális Bíróság besztercebányai kirendeltsége.

 

Kočner őrizetének szigorítását a váltóügyben eljáró ügyész azután kezdeményezte, hogy kiderült, a kétes hírű vállalkozó cédulákon üzengetett a rács mögül, hogy segítséget kérjen befolyásos politikusoktól és hogy befolyásolja az esetlegesen rá nézve terhelően valló tanúkat. Legalábbis ez állt abban az e-mailben, amit a sajtó kapott néhány nappal ezelőtt. A cédulákról állítólag Peter Tóth, a titkosszolgálat egykori tagja számolt be a rendőrségnek, akit titkos tanúként hallgatott ki a rendőrség, az üzenetek létezését a rendőrség megerősítette.

 

Kočner ügyvédje az Alkotmánybírósághoz fordul, mert szerinte a titkos tanú által átadott bizonyítékok nem használhatóak fel a tárgyaláson, mert Kočner jogi képviselője nem lehetett jelen a tanú kihallgatásánál.

 

 hirdetes_810x300  

A bíróság mai határozata ellen Milan Mandzák ügyvéd fellebbezést nyújt be. A szigorított őrizet azt jelenti, hogy minden kommunikációját, levelezését is az ügyész fogja felügyelni, megakadályozandó, hogy a rács mögül befolyásolja az eljárás menetét. További részletek alábbi cikkünkben:

 

Kočner cédulákon üzent politikus ismerőseinek, hogy szabadítsák ki. Egyelőre sikertelenül

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!