Nyitókép: YouTube

 

A két skandináv diáklány meggyilkolásával vádolt négy gyanúsított hűséget esküdött az Iszlám Állam elnevezésű extrémista szerveztetnek – tájékoztattak a marokkói hivatalok.

 

A marokkói Atlasz-hegységben elvágott torokkal megtalált skandináv diáklányok meggyilkolásával vádolt férfiakat csütörtök reggel tartóztatták le Marrákesben. A négy marokkói származású gyanúsítottból hármat sikerült elfogniuk, a nyomozóknak pedig már azt is sikerült igazolniuk, hogy az elkövetők iszlám extrémisták voltak.

 

 hirdetes_300x300  

„Azt a videót, amelyben a letartóztatott egyének hűséget esküsznek a Dáisnak (Iszlám Államnak) múlt héten forgatták le, éppen annak a bűnténynek az elkövetése előtt, amelyet vizsgálunk“

 

– jelentette ki az ügyész.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bw_or74oV7M

 

A kormány szóvivője, Mustafá Chalfí „bűnténynek és terrorista cselekedetnek“ minősítette a gyilkosságot. Maga a kormányfő, Saadaddín Usmání „Marokkó és a marokkóiak hátba szúrásának“ nevezet a történteket. A kormányfő ezzel arra célzott, hogy a gyilkosság negatív hatással lesz a turisztikára, ami Marokkó ezen térségében létfontosságnak számít.

 

A nyomozók a bűntett elkövetésének terrorista indítékát ellenőrzik, amit jelenleg a nyomozásból származó bizonyítékok és megállapítások is alátámasztanak.

 

Két skandináv diáklányt gyilkoltak meg Marokkóban. Elvágták a torkukat

 

TA3

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!