A Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) néhány jó tanácsot adott a karácsonyi tűzesetek elkerülésével kapcsolatban.

 

A Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) tanácsa szerint a karácsonyfát csak olyan fényfüzérrel szabadna feldíszítenünk, ami minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Amennyiben a lakásban senki sem tartózkodik, akkor a karácsonyi égősort húzzuk ki a konnektorból.

 

A felhasználóknak figyelembe kellene venniük a karácsonyi fényfüzérek gyártóinak és árusítóinak utasításait, mindemellett az egyes égők és kábelek megjavításával kapcsolatban nem szabadna semmilyen szakszerűtlen beavatkozást elvégezniük.

 

 hirdetes_300x300  

A karácsonyfát elegendő nagyságú helyiségben kellene elhelyeznünk, távol a fűtőberendezéstől és a nyílt tűztől.

 

Simulácia požiaru vianočného stromčeka

Začiatkom tohto týždňa sme zavítali na Strednú školu požiarnej ochrany MV SR v Žiline, kde sme vo výcvikovom domci simulovali požiar vianočného stromčeka ???Ako dbáte na bezpečnosť doma vy ? ☝️Budeme radi, ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti => hasili ste už v domácnosti požiar podobného charakteru ?Video: Konštantín Veselý

Gepostet von Prezídium Hasičského a záchranného zboru am Mittwoch, 19. Dezember 2018

 

A háztartási gépekkel kapcsolatban azt tanácsolja a Tűzoltó- és Mentőszolgálat, hogy a készülő ételeket ne hagyjuk felnőtt személy felügyelete nélkül a tűzhelyen, óvakodjunk annak a használt olajnak az újrahasznosításától, amelyik lángra lobbanhat. Az égő olajat sose oltsuk vízzel, helyette törölközővel vagy törlőronggyal fojtsuk el.

 

Azokat a háztartási gépeket, amiket nem használunk, húzzuk ki az energiaforrásból, a forró anyagokkal történő manipuláció során használjunk védőeszközöket, és védjük a gyerekeket, valamint az állatokat a közvetlen kontaktustól.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!