Nyitókép: focus2move.com

 

A japán, a német és az amerikai autógyárak uralják a világot. A legtöbb gépkocsit a világon 2018-ban Toyota Corollából adtak el. A második helyen a nagy amerikai pick-up, a Ford F-modellje, míg a harmadikon a Honda Civic szerepel. Az adatok a Focus2move szerverről származnak, mely több mint 150 országban figyeli az autóeladási mutatókat.

 

Január és október között a világon az idei esztendőben 995 356 sofőr döntött úgy, hogy Corollát vásárol. Ford F-et 100 ezerrel kevesebben, Honda Civicet pedig 696 ezren.

 

A további sorrend: 4. Toyota RAV4, 5. Volkswagen Golf. Az első tízbe befért még a német autógyár másik márkája, a VW Tiguan és a Polo, a Honda CR-V, a Toyota Camry és a Chevrolet Silverado. A legnépszerűbb cseh gépkocsi valahol a 35. hely környékén szerepel. Az egész lista itt megtekinthető.

 hirdetes_810x300  

 

Érdekesség, hogy a Toyota Corolla folyamatosan, immár 2004 óta a leggyakrabban vásárolt gépkocsi a világon. Jövőre már 12. generációjával rukkolnak elő a japánok, mégpedig elsőként kétfajta hybrid motorral.

 

Az autómárkák versenyében is a Toyota vezet, kilenc százalékos részesedéssel. Őket a Volkswagen követi közel nyolc, majd a Ford hat százalékkal.

 

A Focus2move.com 2010 óta teszi közzé globális adatbáziság, mely több mint 300 forrásból táplálkozik, beleértve az egyes országok közlekedésügyi minisztériumait, az egyes autógyárakat, és több más forrást.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!