Legalább 43-an vesztették életüket és minimum 10-en megsebesültek a kabuli kormányhivatal elleni támadásban, amelynek során civilek százait ejtették túszul ismeretlen fegyveresek – közölte kedden az afgán egészségügyi minisztérium.

 

A támadók először autóba rejtett pokolgépet robbantottak, utána rálőttek az épületre, majd behatoltak az épületbe és túszokat ejtettek. A biztonsági erők hét órán keresztül küzdöttek a fegyveresek ellen, akik korábbi közlések szerint több mint 350 túszt ejtettek.

 

Az egészségügyi minisztérium nem azonosította a halálos áldozatokat, de a hatóságok korábbi összesítése szerint főként közalkalmazottak estek áldozatul a támadóknak. Tudni lehetett azt is, hogy egy rendőr és három támadó is meghalt.

 

 hirdetes_810x300  

A támadás elkövetését egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta. Afganisztánban a kormány ellen harcoló tálib szélsőséges mozgalom mellett az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is jelen van, de a kormányhivatal elleni támadás inkább a tálibokra vall, a felekezeti erőszak pedig inkább a dzsihadisták védjegye.

 

A hétfői incidens a 22. Kabulban idén január óta. A merényletekben több mint 510 ember halt meg és 1003 sebesült meg csak a fővárosban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!