Nyitókép: Körkép.sk

 

A december 23-án vett terméket január 6-ig küldhetjük vissza, és visszakapjuk a pénzünket is.

 

Az interneten keresztül vásárolt termék, mely mégsem tetszik, vagy felel meg a vásárlónak, 14 napon belül visszaküldhető, mégpedig indoklás nélkül.

 

A jogszabály szerint az eladó köteles visszaadni minden felszámolt, járulékos költséget is, úgy mind a szállítási, csomagolási, vagy postaköltséget is. A vásárlónak előtte vissza kell szolgáltatnia a terméket, melynek postaköltségét a vásárló állja.

 hirdetes_300x300  

 

Ez alatt a 14 nap alatt a vásárlónak joga van kicsomagolnia a terméket és az üzletben általában szokásos módon ki is próbálnia. Amennyiben az áru a kipróbálásán, felpróbálásán túli használat miatt veszít az értékéből, a vásárló a különbözetet köteles megfizetni. Ugyanúgy köteles megfizetni azt az összeget is, mely az áru eredeti állapotába való visszaállítása kerül.

 

Vannak azonban kivételek is az interneten vásárolt termékek árának visszatérítésénél. Nem lehet visszaküldeni az olyan terméket, mely a vásárló egyéni igényeire készült. Ide tartoznak például az ékszerek, ha a vevő történetesen arany helyett platinát kért.

 

Ugyanúgy nem lehet visszaküldeni a CD, DVD vagy számítógép programokat sem, ha a vevő időközben azokat már kicsomagolta. Ugyanúgy nem vonatkozik a visszafizetési garancia a szállásfoglalásokra, étkezési utalványokra, ha azokat kötött időre vásárolta. Ide tartoznak a wellness hétvégék, vagy például a hőlégballonos utazás.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!