Irén, Írisz
  • HUF: 316.18
  • USD: 1.13
  • 6 °C
  • 14 °C
Friss hírek

Lajčák: Lassan halad a V4 imidzsének helyreállítása

A Visegrádi Négyek megítélésének helyreállítására tett szlovák soros elnöki erőfeszítések változó sikert mutatnak – jelentette ki Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter a TASR-nek adott interjújában. Mint mondta, a V4 külföldi megítélése „megtépázott”, elsősorban a migráció kapcsán képviselt álláspontja miatt.

 

„Az, hogy elutasítottuk a kvótákat, helyes döntés volt. Összekötik azonban azzal a retorikával, amit az európai partnereink elfogadhatatlannak tartanak”

 

fogalmazott a szlovák diplomácia vezetője.

 

„Nekünk az a célunk, hogy a partnereink ne egy beazonosíthatatlan térségként tekintsenek ránk, ahonnan csak a problémák érkeznek. El akarjuk választani a régió megítélését a Lengyelország és Magyarország ellen indított eljárásoktól”

 

tette hozzá. A visegrádi csoport soros elnöke még fél évig Szlovákia. A külügy által összeállított prioritások között a legfontosabbak a V4 megítélésének javítása, és a V4+ formáció erősítése, ami a gyakorlatbana  visegrádi csoport nyitását jelenti Nyugat-Európa felé, elsősorban Németország és Franciaország tekintetében. Ezért kapott meghívást például a visegrádi házelnökök őszi, pozsonyi találkozójára a német és francia házelnök is, illetve a Globsev Tatra Summit rendezvényére a német és francia pénzügyminiszter.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás