Kedden hatályba lép a parlament által korábban elfogadott nem kormányzati szervezetekre vonatkozó szlovák törvény, amelyet a belügyminisztérium készített elő, és amelyet Andrej Kiska államfő az első olvasat után visszadobott a parlamentnek, a koalíció azonban második olvasatban is megszavazta.

 

A törvény szerint keddtől a nem kormányzati szervezetek (polgári társulások, szakszervezetek, munkáltatói egyesületek, nemzetközi egyesület résztársulata, általános jóléti szolgáltatásokat nyújtó nonprofit szervezetek, stb.) saját regisztert kapnak, ahol részletes adatszolgáltatást kell nyújtaniuk az ügyvezetőkről, többek között a születési dátumot is fel kell tüntetniük.

 

Még szigorúbb adatszolgáltatási kötelezettség vár a nemzetközi szervezetekre, amelyeknek fel kell tüntetniük alapdokumentumukban többek között az ügyvezető (vagy ügyvezető szervezet) nevét, címét, fizikai személy esetében születési dátumát, és születési számát is. Különösen ezt a részt tartotta Andrej Kiska államfő különösen aggályosnak – az adatszolgáltatás részletességét kifogásolta.

 

 hirdetes_300x300  

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!