Nyitókép: Chris Jackson/Getty Images

 

A briteknek csaknem a fele úgy vélekedik, hogy II. Erzsébet királynő halála után utódjának, Károly hercegnek át kellene engednie a trónt legidősebb fiának, Vilmos hercegnek. Mindez abból a közvélemény-kutatásból derült ki, amit a BMG Research társaság végzett el a The Independent napilapnak.

 

A felmérés szerint a britek 46%-a azt szeretné, ha Károly herceg, a brit trón várományosa azonnal lemondana, és a trónt átadná a fiának, Vilmos cambridge-i hercegnek. A megkérdezett briteknek csupán a 20%-a gondolja úgy, hogy Károly herceg trónra lépése után a feleségének, Camilla cornwalli hercegnének meg kellene kapnia a királynői titulust.

 

 hirdetes_300x300  

Annak ellenére, hogy nyilvánosság nagy része a fent említett lépést támogatja, valószínűtlen, hogy Károly herceg le fog mondani a trónról fia javára – írta a The Independent.

 

Károly herceg a 70. születésnapja alkalmából kijelentette, hogy királyként nem fog beleavatkozni a politikába. Mindeközben azt is elismerte, hogy uralkodóként nem csinálhat majd olyan dolgokat, mint amiket a trón várományosként csinált.

 

Károly lemondását fia, Vilmos javára főként a 18 és 24 év közötti britek támogatják.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!