Nyitókép: BBC.com

 

Hollandia északi partjainál különféle áruk tömege jelent meg, miután egy teherhajóról nem kevesebb, mint 270 konténer zuhant a tengerbe. A partiőrség már megkezdte az „elveszett” konténerek felkutatását.

 

A konténerek az MSC Zoe teherhajóról estek le nem messze a német Borkum szigetéről, de a dagály sokat közülük délnyugatra sodort el.

 

Forrás: BBC.com

 

 hirdetes_300x300  

A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy tartózkodjanak a partra sodort tárgyaktól. A hivatalos közlések szerint legkevesebb három eltűnt konténerben mérgező anyagokat, többek között peroxidot szállítottak. Csütörtök délután az egyik szigeten egy 25 kg-nyi szerves peroxidot tartalmazó zacskót találtak – több más tárgyal együtt, később konténereket is partra sodort a víz.

 

Csütörtök koraestig legalább 200 konténert még nem sikerült megtalálniuk a partiőrség hajóinak. A partra vetett tárgyakat katonák gyűjtik össze védőfelszerelésben.

 

A rakomány úgy eshetett le a hajóról, hogy az erős szél eldöntötte az egymásra rakott konténereket, és némelyik ezután a vízbe csúszott.

 

Forrás: BBC.com

 

BBC.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!