A Most-Híd elnöke, Bugár Béla elképzelhetetlennek tartja, hogy ő legyen a koalíciós pártok közös államfőjelöltje. A Smer-SD és SNS eddig még nem jelentette be, hogy kit is indítanak majd az idei államfőválasztáson. A Most-Híd néhány hónappal ezelőtt szeretett volna a két párttal megegyezni egy közös jelöltről, ám nem járt sikerrel.

 

„Beszéltünk erről a lehetőségről, de mivel nem sikerült megegyeznünk, ezért minden párt saját jelöltet indít”

 

– jelentette ki Bugár, majd hozzátette, hogy nem tudná a Smert elképzelni saját államfőjelölt nélkül.

 

„El tudják képzelni, hogy a legerősebb parlamenti párt nem állít saját államfőjelöltet? Én nem. Ezt nem engedhetnék meg maguknak”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a TASR-nek Bugár.

 

A Most-Híd elnöke attól fél, hogy tekintettel a sok államfőjelöltre a választások második fordulójában extrém helyzet alakulhat ki.

 

„Előfordulhat. Például Štefan Harabin magasan vezet a felmérésekben. Ő pedig egy olyam ember, aki extrém nézeteket vall. De az emberek döntenek”

 

– mondta Bugár, s hozzátette, hogy ő azon fog igyekezni, hogy bejusson a második fordulóba.

 

Amennyiben Bugár sikeres lenne az államfőválasztáson, pártbéli funkcióját fel kellene adnia. A pártelnök elmondása szerint a pártban már beszélnek az esetleges utódjáról. Neveket nem akart említeni, csupán annyit mondott, hogy egy ma már ismerős arc váltaná őt a vegyespárt élén.

 

„Beszélünk róla, de még nem tartunk ott. Abban az esetben, ha sikeres leszek az államfőválasztáson, elegendő időnk lesz arra, hogy megválasszuk a pártelnököt. Egy pártelnök nem lehet ismeretlen ember, hanem olyasvalaki, aki ismert a végrehajtó funkcióban”

 

– tette hozzá Bugár.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!