Nyitókép: sos113.eu

 

Soha nem látott megosztási hullámot váltott ki a Twitteren a japán Maezava Juszaku egyik bejegyzése. Persze a tweet sem mindennapi: a milliárdos ingyen pénzt oszt, így ünnepli újabb üzleti sikerét – számol be róla a HVG.

 

Mezava Juszaku neve nem csak pénzügyi sikerei miatt ismert a világsajtó előtt. A japán milliárdos legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy kiderült: ő lesz az első az Elon Musk-féle űrutazós projekt utasai közül, aki Hold körüli kalandozásra indul.

 

A 42 éves üzletember most újból tett valamit, ami miatt megint róla szól minden: Mezava a Twitteren jelentette be, hogy 100 millió jent (mintegy 820 ezer eurót) fog elosztogatni 100 követője között, vagyis fejenként 8 200 euróval segíti az évkezdést. Az üzletember ehhez ráadásul csak egy megosztást kér.

 hirdetes_810x300  

 

Mezava akciója – talán mondani sem kell – nem várt reakciót váltott ki a felhasználók között: milliószám osztották tovább a január 5-én írt bejegyzést, amely cikkünk közlésekor már 4,8 millió retweetnél jár. Soha más posztot nem osztottak még meg ennyien a Twitteren.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!