Vakoun Issouf Bayo négy évre a skót óriásklub, a glasgow-i Celtic futballistája lett. A klubok január 8-án jutottak egyességre a fiatal, csütörtökön a 22. születésnapját ünneplő támadó átigazolását illetően – számolt be a hírről a dunaszerdahelyi klub hivatalos oldalán.

 

Bayo a Celtic dubai edzőtáborában csatlakozik új csapattársaihoz, ezt megelőzően azonban még orvosi vizsgálatok várnak rá. A klubok közös megegyezése alapján nem hozzák nyilvánosságra az átigazolási díjat, ahogyan a transzfer további részleteit sem.

 

írja az fcdac.sk.

 

Bayo egy évet töltött el a Csallóközben. A tavalyi naptári év során 32 összecsapást abszolvált a DAC színeiben, amelyeken 22 találatot szerzett, továbbá 9 gólpassz is szerepel a neve mellett. A Fortuna Ligában 25 mérkőzés / 14 gól, az Európa-ligában 4/3, míg a Slovnaft Cup-ban 3/5 volt a mérlege.

 hirdetes_810x300  

 

„Nyilvánvalóan sajnáljuk az egyik legjobb játékosunk távozását. Ugyanakkor klubként a DAC – beleértve a drukkereket is, akik szurkolása és szenvedélye folyamatosan motiválja a labdarúgóinkat – büszke lehet arra, hogy egy DAC-játékos felkeltette egy, Európában is nagy hagyományokkal rendelkező klub figyelmét. Bayo ténylegesen megérdemelte ezt az átigazolást. A legjobbakat és egy virágzó pályafutást kívánok neki. Az átigazolás mindegyik résztvevőjének szeretném megköszönni az egész folyamat alatt tanúsított professzionális hozzáállásukat. Tudjuk, hogy meg kell erősítenünk az együttest, az elkövetkező hetekben keményen fogunk ezen dolgozni”

 

jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Bayo Celtic DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!