Szerdai ülésén a kormány elfogadta azt a jogszabálymódosítást, amely lehetővé teszi a jogtalanul szerzett titulusok elvételét. Amennyiben a parlament is megszavazza a módosítást, akkor az adott főiskolai végzettséget jelző titulust az az iskola vonja vissza, amelyik kiadta.

 

„Az oktatás minőségéért, beleértve a záródolgozatok minőségét és az elbírálás folyamatát a főiskolák felelősek, és ugyanígy kell maradnia a törvénymódosítás elfogadása után is”

 

fogalmazott ezzel kapcsolatban Martina Lubyová (SNS) oktatási miniszter. Mint mondta, az oktatási tárcának nem áll érdekében beavatkozni a főiskolák ügyeibe. A most kormányszinten elfogadott módosítás a csehországi jogszabályokat másolja. Csehországban a titulusok visszavonására szakbizottságot hoz létre a rektor, amelynek hét tagját a tanárok, hét tagját a diákok tanácsából választja ki.

 

A főiskolai törvény mostani módosítása azt is meghatározza, milyen esetekben lehet megvonni valakitől a titulusát. Többek között akkor, ha a titulus képviselőjét jogerősen elítélik zsarolás, szerzői jog megsértése vagy korrupció miatt. Illetve akkor is, ha valaki más dolgozta ki a munkáját.

 hirdetes_400x285  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!