Benedek
  • HUF: 313.77
  • USD: 1.14
  • 4 °C
  • 19 °C
Friss hírek

A magyarországi helyzetről vitáznak január végén az Európai Parlament plenáris ülésén

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén – döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

 

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

 

A vitára január 30-án vagy 31-én fog sor kerülni.

 

Judith Sargentini zöldpárti képviselő, a magyar különjelentés összeállítója közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert “a helyzet napról napra romlik Magyarországon”.

 

“Minden európai állampolgár egyenlő, köztük a magyarok is, azonos jogaik vannak a demokráciához és a jogállamisághoz” – fogalmazott.

 

“A demokrácia haldoklik Magyarországon, meg kell tennünk mindent, amit lehet, hogy segítsünk életre kelteni és támogassuk a magyarokat autoriter vezetőjük rögeszméivel szemben” – írta Sargentini.

 

Végezetül pedig fellépésre szólította fel az Európai Unió tagországait az alapszerződés és a közös alapértékek magyarországi megsértése ellen, illetve a magyarok jogaiért.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Gábor Szabó
2019. jan. 10. 13:29

Ilyen ez amikor az alulművelt, elfogult, rögeszmés Sargentini szabadsághősnek képzeli magát.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket

Megosztás