Irén, Írisz
  • HUF: 316.18
  • USD: 1.13
  • 6 °C
  • 14 °C
Friss hírek

Reszkessetek rendőrök: A Google Maps jelezni fogja a sebességmérő helyeket

Nyitókép: Pravda

Hasznos funkció megjelenése várható a Google “gyári” térképszolgáltatásán, amely a jövőben a sebességmérő eszközök, így a traffipaxok helyét is mutatja majd, számol be róka a HVG.

 

Az Android Police által kiszúrt funkciót úgy tudni, a felhasználók kis része már teszteli is, és hasonlóképp működik majd, mint amilyet az ugyancsak Google-tulajdonban álló Waze-nél is használhatnak az autósok: a térképen kis ikonok jelzik majd a kameraállások lehetséges pozícióit, de a sofőröket hangjelzés is figyelmezteti majd, hogy lassítsanak, ha kamerák közelébe érnek.

 

Kép: hvg.hu

 

A Google a HVG cikke szerint tavaly novemberben kezdett új funkciókat tesztelni a Mapsben, ezek között szerepelt az is, hogy a programot használók jelezni tudják másoknak, balesetet, útakadályt vagy épp traffipaxot láttak.

 

Az újdonság még nem érkezett meg a telefonokra, illetve a képernyőkép alapján úgy tűnik, egyelőre kizárólag Birmingham területén működik – már persze csak annak, aki meghívást kapott a tesztelésre. Ha élesítik, bizonyára a többi országra, így Szlovákiára és Magyarországra is kiterjesztik majd. Ennek időpontja azonban még nem ismert.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás