Nyitókép: OĽaNO

 

Igor Matovič és Veronika Remišová (OĽaNO) ma közös ebédre hívták az ellenzék három államfőjelöltjét. A találkozó konkrét végeredménye, hogy Robert Mistrík és Zuzana Čaputová megegyeztek, hogy kettejük közül, aki gyengébben szerepel majd a közvélemény-kutatási eredményeken, az még a március 16-i államfőválasztás első köre előtt visszalép az erősebb javára. Ennek konkrét mechanizmusa az elkövetkező két hétben kerül rögzítésre.

 

„Az elnökválasztás három lehetőségről szól,“ mondta Mistrík.

 

 „Vagy a Smer jelöltje nyer, vagy az extrém oldal embere, vagy pedig valaki a tisztességes, demokratikus jelöltek közül. Közös felelősségünk, hogy Szlovákia új köztársasági elnöke ez utóbbiból kerüljön ki. Megegyeztünk abban, hogy felelősen közelítjük meg a kérdést, és hogy ki lép vissza a másik javára, a közvélemény-kutatások alapján derül ki.“

 

 hirdetes_400x285  

Vasárnap várható a Focus új felmérése a releváns jelöltekről, Igor Matovič szerint ezt követően két kéten belül újra tárgyalóasztalhoz ülnek. A Focus felmérése alapján az is pontosabban látható lesz, hol helyezkedik el jelenleg Menyhárt József és Bugár Béla a választópolgárok preferenciái szerint.

 

A mai találkozóra František Mikloško is meghívást kapott, ő azonban jelezte, hogy nem kíván eljönni és vissza sem lép senki javára.

 

Körkép.sk/DenníkN

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!