Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő este valahol a La Manche csatorna felett eltűnt a radarról az Emiliano Salát argentin labdarúgót szállító repülőgép.

 

Sala Franciaországból tartott Walesbe. A futballista épp előtte igazolt át a Nantes futballcsapatától a Cardiffhoz. A bejelentés után még elbúcsúzott csapattársaitól Franciaországban, majd gépre szállt, hogy Walesbe utazzon, ahol csatlakozott volna új csapattársaihoz.

 

„Éjjel hatalmas szél és eső volt, a kétméteres hullámok között a lehető legnehezebb volt a keresés. Reggelre lenyugodott a tenger, tiszta is volt a levegő, de egyre nagyobb a köd” – közölte a Piper Malibu típusú kisgép keresését végző guernsey-i parti őrség.

 

 hirdetes_400x285  

„Nem állunk le, szerdán folytatjuk a keresést. Két repülőgép száll fel és átfésüli azt a területet, amelyről úgy véljük, hogy a legnagyobb eséllyel találhatunk ott bármit is” – jelentette be a nyomozást végző hatóság.

 

Az argentin sajtóban közben napvilágra került a labdarúgó utolsó üzenete, melyet barátainak küldött.

 

„Nagyon fáradt vagyok. Nantes-ban voltam, el kellett intéznem mindent, ezt is meg kellett csinálnom, azt is. Most már repülőn vagyok, amelyik úgy néz ki, mintha szét akarna esni. Megyek Cardiffba, tiszta őrület, holnap már edzésünk lesz az új csapatommal. (…) Ha nem hallotok rólam másfél órán belül, nem tudom, küldjetek valakit, hogy megtaláljon. Kezdek félni.”

 

szólt az üzenet.

 

A mentésben résztvevők szerint szinte semmi esély arra, hogy élve találják meg a focistát. Korábbi csapatának szurkolói kedden este Nantes főterén Saláért imádkoztak, az emberek sálakkal és görögtűzzel a kezükben érkeztek. „Több vagy mint egy játékos” – írta a francia klub.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!